NU RATA: Credo. Ghid istoric și teologic al crezurilor și mărturisirilor de credință în tradiția creștină – 10 lei

Monografie comprehensivă dovedind o excepțională erudiție, Credo este rezultatul unei activități de cercetare academică a crezurilor și mărturisirilor de credință pe care autorul a desfășurat-o vreme de 60 de ani. Actualul volum constituie sinteza acestei activități și abordează chestiunile esențiale legate de simbolurile de credință: originea crezurilor; rolul lor religios, dar și politic; cum se raportează acestea la instituțiile și cultul creștin; cum ne ajută în studierea istoriei celor mai importante confesiuni creștine.

polirom.ro

Traducerea îi aparține lui Mihai-Silviu Chirilă, care scrie pe blogul său despre acest prim volum, de sine stătător, dar primul dintr-o serie de 4 cărți:

Patru sunt, după Pelikan, factorii care contribuie la conturarea unui simbol de credinţă: exegeza, rugăciunea, polemica şi politica.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to NU RATA: Credo. Ghid istoric și teologic al crezurilor și mărturisirilor de credință în tradiția creștină – 10 lei

  1. Claudiu Lupu says:

    Mda, am scăpat-o! Acum apare pe site-ul Polirom-ului la 39,95 RON. Am comandat-o oricum și până la urmă am primit o reducere de 10%. La data apariției, în 2010, era 54,95 RON.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s